• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lean Six Sigma Belangrijkste begrippen Lean Six Sigma (LSS): Q
Belangrijkste begrippen Lean Six Sigma (LSS): Q

[0-9] - [A] - [B] - [C] - [D] - [E] - [F] - [G] - [H] - [I] - [J] - [K] - [L] - [M] - [N] - [O] - [P] - [Q] - [R] - [S] - [T] - [U] - [V] - [W] - [X] - [Y] [Z]

 

lss woordenboek lean six sigma q glossary

 

Quality Function Deployment (QFD)

Systematisch proces voor het identificeren van klanteisen en het integreren ervan in alle aspecten van het ontwerp en de levering van producten en diensten.

Gestructureerde methode voor het definiëren van de klantbehoefte en -eisen en deze vervolgens te vertalen in ontwerpeisen voor het (her)ontwerpen van producten, diensten en processen die precies daaraan voldoen. Een van de instrumenten van een QFD-analyse is een gegevensmaterix die bekend staat als het kwaliteitshuis (bron: Handboek Lean Management, Marcel van Assen) .

Een QFD-analyse kent een aantal stappen waarbij diverse matrices worden ingevuld. De planningsmatrix geeft een overzicht van klanteisen en -wensen inclusief het relatieve belang van elke klanteis en -wens. De interelatiematrix illustreert de onderlinge relaties tussen technische specificaties (vereisten) en de klanteisen en -wensen. De technische correlatiematrix identificeert waar de technische vereisten elkaar in het productontwerp steunen of elkaar juist belemmeren (bron: Handboek Lean Management, Marcel van Assen).

Alias: House of Quality

Zie ook: LSS: Quality Function Deployment (QFD)

 


Quick Response Manufacturing

Quick Response Manufacturing (QRM) richt zich op het verkorten van de orderdoorlooptijd. De methode is ontwikkeld door Rajin Suri.

 

Laatst aangepast op vrijdag, 21 februari 2020 12:07  

We hebben haast, dus laten we eerst rustig nadenken.

Chinees gezegde

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 86 gasten online
Artikelen

without standards improvement taiichi ohno

Banner
Banner

how explain andy tharby

How to Explain Absolutely Anything to Absolutely Anyone
The art and science of teacher explanation
Andy Tharby

Bij Bol.com

Lean boekentips

Banner