• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lifehacking Slik de kikker volgens Brian Tracy (3)
Slik de kikker volgens Brian Tracy (3)

eat frog brian tracy

Brian Tracy legt in zijn boek Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd uit wat het belang is van het werken met lijsten voor je persoonlijke productiviteit:

brian tracy slik kikker

"Hoe eet je een olifant?" Het antwoord is: "Hapje voor hapje!"

Hoe eet u uw grootste, lelijkste kikker? Op dezelfde manier; u verdeelt hem in specifieke stap-voor-stap activiteiten en dan begint u met de eerste.

Uw hersens, uw vermogen om na te denken, te plannen en beslissingen te nemen, is uw krachtigste hulpmiddel om te leren stoppen met uitstellen en uw productiviteit te vergroten. Uw vermogen om doelen te stellen, plannen te maken en uit te voeren bepaalt uw levensloop. Alleen al het nadenken en plannen ontketent uw mentale krachten, triggert creativiteit en vergroot uw mentale en fysieke energie.

(...)

Uw vermogen om goede plannen te maken voordat u actie onderneemt, is een maatstaf voor uw algehele competentie. Hoe beter uw plan, hoe gemakkelijker het is om te stoppen met uitstellen, aan de slag te gaan, uw kikker door te slikken en vervolgens door te blijven gaan.

Vergroot uw energierendement

Een van uw belangrijkste werkdoelen moet zijn om het hoogst mogelijke rendement te halen uit uw investering van mentale, emotionele en fysieke energie. Het goede nieuws is, dat elke minuut die u aan planning besteedt zo'n tien minuten op de uitvoering bespaart. U heeft maar tien tot twaalf minuten nodig om uw dag mee te plannen, maar deze kleine tijdsinvestering bespaart u tot wel twee uur (100 tot 120 minuten) aan verspilde tijd en inspanning gedurende de dag.

(...)

Werk altijd op basis van een lijst. Als u zich iets nieuws aandient, voeg dit dan aan de lijst toe voordat u het doet. U kunt uw productiviteit en output met een kwart of meer - ongeveer twee uur per dag - vergroten vanaf de eerste dag dat u consequent met een lijst gaat werken.

Maak uw lijst de avond van tevoren voor de volgende werkdag. Zet alles wat u nog niet af heeft op uw lijst voor morgen, en voeg dan alles toe wat u de volgende dag moet doen. Als u uw lijst de avond van tevoren maakt, werkt uw onderbewuste de hele nacht aan uw lijst terwijl uw slaapt. Vaak wordt u wakker met goede ideeën en inzichten die u kunt gebruiken om uw werk sneller en beter gedaan te krijgen dan u aanvankelijk had gedacht.

Hoe meer tijd u neemt om, van tevoren, lijstjes te maken van alles wat u moet doen, hoe effectiever en efficiënter u wordt.

(...)

Terwijl u uw lijsten afwerkt, zult u zich steeds effectiever en energieker voelen. U krijgt het gevoel meer controle over uw leven te hebben. U raakt vanzelf gemotiveerd om nog meer te doen. U gaat beter en creatiever nadenken en u krijgt meer en betere inzichten die u helpen uw werk nog sneller te doen.

Als u uw lijstjes gestaag afwerkt, krijgt u een positief gevoel dat u vooruitgang boekt en dat helpt u om te stoppen met uitstellen. Dit gevoel van voortgang geeft u meer energie en houdt u gedurende de dag aan de gang.

Eén van de belangrijkste regels van persoonlijke effectiviteit is de 10/90-regel. Deze regel stelt dat de eerste tien procent van de tijd die u besteedt aan het plannen en organiseren van uw werk voordat u begint, u tot wel negentig procent tijd bespaart bij de uitvoering van de taak. ...

Wanneer u elke dag van tevoren plant, wordt het veel gemakkelijker om aan de slag te gaan en te blijven. Het werk gaat sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren. U voelt zich energieker en competenter. U krijgt meer gedaan en sneller dan u voor mogelijk hield. Uiteindelijk wordt u onstuitbaar.

 

Bron: Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd, Brian Tracy

Laatst aangepast op woensdag, 11 april 2018 17:11  

What always made me different was my ability to ask the most child-like questions.

Albert Einstein

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 99 gasten online
Artikelen

beangstigende cijfers volgens edwards deming

Banner
Banner

information overload guus pijpers

Information Overload
A System For Better Managing Every Day Data
Guus Pijpers

Bij Bol.com

Lean boekentips

Banner