• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lifehacking Slik de kikker volgens Brian Tracy (2)
Slik de kikker volgens Brian Tracy (2)

eat frog brian tracy

In het boek Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd beschrijft Brian Tracy hoe je succesvol kunt zijn door je doelbewust te richten op de belangrijkste taak:

brian tracy slik kikker

Er is één eigenschap die iemand moet hebben om te winnen, en dat is doelgerichtheid: weten wat je wilt en een groot verlangen om dit te bereiken.

Napeoleon Hill

Voordat u kunt bepalen wat uw 'kikker' is en hem kunt gaan opeten, moet u bepalen wat u precies wilt bereiken op elk aspect van uw leven. Duidelijkheidis misschien wel het belangrijkste concept van persoonlijke productiviteit. De allerbelangrijkste reden waarom sommige mensen meer werk sneller gedaan krijgen is, omdat zij hun doelen en doelstellingen heel helder voor ogen hebben, en hier niet van afwijken. Hoe duidelijker u voor ogen heeft wat u wilt en welke stappen u moet ondernemen om dit te bereiken, hoe makkelijker het is om uitstelgedrag te overwinnen, uw kikker door te slikken en uw taak af te ronden.

Een belangrijke reden voor uitstel en een gebrek aan motivatie is vaagheid en verwarring over wat u probeert te bereiken en in welke volgorde en om welke reden. U moet dit veelvoorkomende euvel vermijden met al uw kracht door te streven naar steeds meer duidelijkheid over uw belangrijkste doelen en taken.

(...)

Er bestaat een krachtige formule voor het stellen en bereiken van doelen die u de rest van uw leven kunt gebruiken. Deze bestaat uit zeven simpele stappen. Elk van deze stappen kan uw productiviteit verdubbelen of verdrievoudigen als u ze momenteel nog niet toepast.  ...

 

  1. Bepaal wat u precies wilt. .... Stephen Covey zegt: "Voordat u de succesladder beklim, moet u eerst controleren of hij tegen het juiste gebouw aan staat."

  2. Schrijf het op. ... Een doel dat niet op papier staat is slechts een wens of fantasie. Er zit geen energie achter. Ongeschreven doelen leiden tot verwarring, vaagheid, de verkeerde weg inslaan en het maken van fouten.

  3. Stel een deadline aan uw doel; stel, indien nodig, subdeadlines.

  4. Maak een lijst van alles wat u kunt bedenken om uw doel te bereiken. Telkens als u nieuwe activiteiten bedenkt, voegt u ze toe aan uw lijst. Blijf uw lijst bijwerken totdat hij compleet is. Een lijst geeft een visueel beeld van de totale taak of doelstelling. Het geeft u de rails om op te rijden. Het verhoogt de kans dat u uw doel bereikt zoals u het had bepaald en op schema enorm.

  5. Maak op basis van de lijst een plan: deel uw lijst in op basis van prioriteit en zet taken in de juiste volgorde. ... Beter nog, maak een stroomdiagram.

  6. Voer uw plan direct uit: doe iets. Wat dan ook. Een middelmatig plan dat met verve wordt uitgevoerd is veel beter dan een briljant plan waar niets mee wordt gedaan. U boekt pas succes als u iets uitvoert.

  7. Neem u voor om elke dag iets te doen wat u dichter bij uw hoofddoel brengt.

(....)

Doelen zijn de brandstof in de oven van prestaties. Hoe groter uw doelen en hoe duidelijker ze zijn, hoe enthousiaster u wordt over het bereiken ervan. Hoe meer u nadenkt over uw doelen, hoe gemotiveerder u wordt om ze te bereiken.

Bron: Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd, Brian Tracy

Laatst aangepast op woensdag, 11 april 2018 17:11  

 

People are definitely a company’s greatest asset. It doesn't make any difference whether the product is cars or cosmetics. A company is only as good as the people it keeps.

Mary Kay Ash

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 108 gasten online
Artikelen

aim leadership failure less effort edwards deming

Banner
Banner

mini habits smaller bigger results stephen guiseMini Habits
Smaller Habits, Bigger Results
Stephen Guise

Bij Bol.com | Amazon

Lean boekentips

Banner