• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lifehacking Slik de kikker volgens Brian Tracy
Slik de kikker volgens Brian Tracy

eat frog brian tracy

In het boek Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd beschrijft Brian Tracy hoe je succesvol kunt zijn door je doelbewust te richten op de belangrijkste taak:

brian tracy slik kikker

En u kunt uw timemanagementproblemen ook niet oplossen door productiever te worden. Hoeveel persoonlijke productiviteitstechnieken u ook onder de knie krijgt, er zal altijd meer te doen zijn dan u kunt doen in de beschikbare tijd, ongeacht hoeveel tijd u heeft.

U kunt uw tijd en uw leven alleen onder controle krijgen door anders te gaan denken, werken en anders om te gaan met de eindeloze stroom verantwoordelijkheden die u dagelijks overspoelt. U kunt uw taken en activiteiten alleen onder controle krijgen als u stopt met een aantal dingen en meer tijd gaat besteden aan die paar activiteiten die werkelijk verschil kunnen maken in uw leven.

(...)

Tijdens mijn hele carrière ben ik steeds weer tegen een simpele waarheid aangelopen. Het vermogen om u doelbewust op uw belangrijke taak te kunnen concentreren, deze goed te doen en helemaal af te ronden, is de sleutel tot groot succes, prestaties, respect, status en geluk in het leven. Dit cruciale inzicht is de kern van dit boek.

(...)

Er zijn geen grenzen aan wat u kunt bereiken wanneer u leert hoe u die kikker slikt!

(...)

De meeste mensen hebben tegenwoordig te veel te doen en te weinig tijd. Terwijl u moeite doet om de achterstand weg te werken, komen er steeds weer nieuwe taken en verantwoordelijkheden bij. Daarom zult u nooit alles kunnen doen wat u moet doen. U zult de achterstand nooit wegwerken. U blijft altijd achterlopen met een deel van uw taken en verantwoordelijkheden, en waarschijnlijk zelfs met het grootste deel.

De noodzaak om selectief te zijn

Om deze reden heeft uw vermogen om uw belangrijkste taak te selecteren, en deze vervolgens zowel snel als goed uit te voeren, meer impact op uw succes dan welke andere eigenschap of vaardigheid ook.

Een gemiddeld mens die de gewoonte ontwikkelt om duidelijke prioriteiten te stellen en belangrijke taken snel af te ronden krijgt oneindig veel meer voor elkaar dan een genie dat veel praat en geweldige plannen maakt maar heel weinig gedaan krijgt.

De waarheid over kikkers

Mark Twain zei ooit dat wanneer je 's ochtends als eerste een springlevende kikker eet, je de dag kunt beginnen in de wetenschap dat dat waarschijnlijk het ergste is dat je die dag zal overkomen.

Uw 'kikker' is uw grootste, belangrijkste taak. De taak die u het meest geneigd bent uit te stellen. Het is ook die ene taak die de grootste positieve impact op uw leven en resultaten kan hebben.

De eerste regel van kikkers eten is: Als u twee kikkers moet eten, eet dan eerst de lelijkste op.

Dit is een andere manier om te zeggen dat als u twee belangrijke taken te doen heeft, u eerst de grootste, moeilijkste en belangrijkste taak moet doen. Wen uzelf aan om direct te beginnen en door te werken totdat de taak af is voordat u iets anders gaat doen.

(...)

De tweede regel van kikkers eten is: Als u dan toch een springlevende kikker moet eten, heeft het geen zin om er heel lang naar te gaan zitten staren.

De sleutel tot uitstekende prestaties en productiviteit is het ontwikkelen van de levenslange gewoonte om uw belangrijkste taak 's ochtends als eerste te doen. U moet de routine ontwikkelen om 'uw kikker te eten' voordat u iets anders doet en zonder er al te lang over na te denken.

(...)

De drie benodigdheden voor het vormen van een nieuwe gewoonte

U heeft drie belangrijke eigenschappen nodig om de gewoonten focus en concentratie aan te kunnen leren. Dit zijn besluitvaardigheid, discipline en vastberadenheid.

Ten eerste, neem de beslissing om de gewoonte te ontwikkelen om taken af te ronden. Ten tweede, leg uzelf de discipline op om de principes die u gaat aanleren steeds weer te oefenen totdat ze een automatisme worden. En ten derde, ondersteun alles wat u doet met vastberadenheid totdat de gewoonte ingesleten is en een permanent onderdeel van uw persoonlijkheid wordt.

Bron: Slik die kikker! - verlos uzelf van getreuzel en doe meer met uw kostbare tijd, Brian Tracy

Laatst aangepast op woensdag, 11 april 2018 17:11  

History doesn't repeat itself, but it rhymes.

Mark Twain

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 97 gasten online
Artikelen

lean proces implementation discovery john shook

Banner
Banner

essentialism greg mckeown disciplined pursuit less

Essentialism
The Disciplined Pursuit of Less
Greg McKeown

Bij Bol.com | Managementboek

Lean boekentips

Banner