• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lifehacking Energie volgens Remco Claassen
Energie volgens Remco Claassen

energie recmo claassen

Ik-ologie congruent remco claassen

Congruent zijn is de basis van de IK-ologie. Wat je moet leren is wat jou congruent maakt. Daar moet je als eerste mee aan de slag. Congruentie is voor iedereen bereikbaar. Het is de situatie waarin

PASSIE én TALENT een OPTIMALE VERSMELTING kennen

(...)

Een grote groep mensen, op alle denkbare werk- en opleidingsniveaus, doet dingen die:

  • ze eigenlijk niet willen (mismatch op mission)
  • niet bij hun persoonlijkheid passen (mismatch op character)
  • boven of onder hun competentieniveau liggen (mismatch op competence)

Als het op een of meer van deze drie punten niet klopt, dan kost dat energie. Dat heet incongruentie.

De grote vraag is waarom zoveel mensen niet in hun energie staat. Waarom is dat zo moeilijk? Mensen voelen wel dat er iets schuurt, maar in actie komen... ho maar. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat we experts zijn geworden in het survivallen. We hebben voor onszelf verschillende technieken ontwikkeld waarmee we onszelf voor de gek houden en verder klunen. Ik heb drie overlevingstechnieken ontdekt waarin mensen zich ontpoppen tot ware struisvogels.

Overlevingstechnieken

(1) Surrogaatgeluk: je bent niet helemaal happy met wat het leven tot nu toe heeft gebracht, maar je vult je tekort aan energie in het weekend aan met [andere dingen].

(2) Cognitieve dissonantie: het voelt niet helemaal lekker, maar zo slecht is het allemaal niet.

(3) Uitstelgeluk: verreweg de griezeligste groep vormen de mannen en vrouwen die erin berusten dat 'naast' je energie leven er gewoon bij hoort. Van die mensen die zeggen: 'Later wordt ik wel gelukkig' of 'Ik investeer nu en het echte genieten komt wel als ik straks klaar ben.'

(...)

Met name Deepak Chopra is zeer stellig. Hij beweert dat alle ziektebeelden, zelfs virusziekten, in de oorsprong een energieprobleem hebben. Met andere woorden: ze worden veroorzaakt door onbalans tussen lichaam en geest. Deze onbalans veroorzaakt uitputting van de energiebalans. Eerst raakt je energie op, dan dondert je immuniteitssysteem langzaam omver en vervolgens breekt jouw ketting bij jouw zwakste schakel.

(...)

Het verhaal van de kikker in de pan

Als je een kikker in een pan met heet water gooit, springt hij er onmiddellijk weer uit. Zet je echter een kikker in een pan met koud water en warm je dit langzaam op, dan blijft hij zitten totdat hij letterlijk doodgekookt is. De kikker merkt namelijk niet dat het water warmer wordt, omdat het geleidelijk gaat. De kikker realiseert zich dus niet dat de situatie steeds gevaarlijker wordt. Met één sprong kan hij zichzelf redden... en als er iets is wat kikkers goed kunnen, dan is het wel springen. Maar hij springt niet.

(...)

Hulp van Einstein

Einstein zei het al: 'Er is energie in overvloed.' Het gaat erom dat je de aanwezig energie goed gebruikt. ... Einstein formuleerde in het begin van de vorige eeuw al de ultieme energiewet:

E = mc2

Los van de natuurkundige belangen, gaat deze wet ook op voor je persoonlijke ernergiedepot:

Energie = Mission x Character x Competences

Energie = weten wat je wilt (mission) x weten wie je bent (character) x weten wat je kunt (competences).

(...)

De kwispelcheck

De meest zuivere manier om jezelf te leren snappen werkt via je staart. 'Wat nu weer? Ik heb helemaal geen staart!' Kwispelen is een leuke manier om positieve energie voor te stellen. Stel jezelf bij al je activiteiten de volgende drie energiecontrolevragen:

  • Hoe leef ik ergens naartoe?
  • Hoe voel ik me tijdens de activiteit?
  • Hoe voel ik me achteraf?

Hoe staat jouw staart voor, tijdens en na de dingen die je doet gedurende de dag? Staat-ie hoog en fier te draaien van geluk? Waggelt-ie halfhoog in flauwe cirkeltjes? Of hangt-ie krom tussen je benen? He staat je staart als je opstaat? En als je naar bed gaat? Je staart beweegt de hele dag, probeer je daar eens bewust van te worden.

Bron: Ik/wij - wie ben ik, wat wil je en hoe bereik je dat, Remco Claassen

 

Laatst aangepast op zaterdag, 31 maart 2018 14:26  

There are three constants in life... change, choice and principles.

Stephen Covey

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 102 gasten online
Artikelen

hamer champy broken business processes

Banner
Banner

 Omdenken Berthold Gunster

Omdenken
Ja-maar
Berthold Gunster

Bij Managementboek

Lean boekentips

Banner