• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lean Six Sigma Lean-leiderschap volgens Peter Matthijssen
Lean-leiderschap volgens Peter Matthijssen

gemba management werkvloer lean leiderschap

In het boek Werken met Lean gaan Peter Matthijssen en Almar Jong - beide werkzaam bij BiZZdesign - in op Lean-leiderschap:

dmaic volgens bizzdesign peter matthijsen

Let the flow manage the process, don't let management manage the process.

Taiichi Ohno

Lean richt zich op 'de mensen die het echte werk doen', maar voor het bereiken van resultaten ligt er wel degelijk een belangrijke verantwoordelijkheid bij het management. Zij moeten de ruimte geven voor Lean en de beweging van continu verbeteren in gang houden. Met andere woorden: zij moeten 'Lean-leiderschap' tonen.

De leiders hebben binnen Lean een dienstbare en faciliterende rol. Medewerkers moeten gemotiveerd zijn en blijven om te kunnen verbeteren. Het is daarom belangrijk dat goede ideeën een vervolg krijgen. Niets is zo demotiverend als een succesvol Lean project waar niets mee wordt gedaan. In vergelijking met wat managers nu vaak doen, zullen zij meer afstand moeten nemen van contolerende en sturene activiteiten. Lean gaat immers juist over vertrouwen.

Het management is verantwoordelijk voor het creëren van ruimte voor verbeterinitiatieven. Daarnaast zorgen zij voor een passend vervolg door middelen vrij te maken en veranderingen te begeleiden.

Bron: Werken met Lean, Peter Matthijssen & Almar Jong

 

Laatst aangepast op dinsdag, 20 februari 2018 07:20  

Sound structure is a prerequisite to organizational health; but it is not healt itself. The test of a healthy business is not the beauty, clarity, or perfection of its organization structure. It is the performance of people.

Peter Drucker

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 383 gasten online
Artikelen

5 x why eliyahu goldratt systematically question why complexity simplicity

Banner

give take adam grant

Give and Take
A Revolutionary Approach to Success
Adam Grant

Bij Bol.com | Managementboek

 

Lean boekentips

Banner