• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Lean Six Sigma LSS: Pugh Matrix
LSS: Pugh Matrix

pugh matrix

Een Pugh matrix is een door Stuart Pugh ontwikkelde methodiek voor het evalueren en prioriteren van verschillende alternatieven tegen vooraf vastgestelde criteria.

Horizontaal worden de verschillende alternatieven uiteengezet. Verticaal staan de criteria waarop je deze alternatieven wilt beoordelen. Optioneel kunnen de criteria voorzien worden van een wegingsfactor. Elk alternatief wordt gescoord op alle criteria scoor (1,0,-1), waarbij de score staat voor de mate waarin het alternatief beantwoordt aan het gestelde criterium. Na het vermenigvuldigen met de wegingsfactoren, en het optellen van de gewogen scores, beschik je over een basis om alternatieven te kunnen vergelijken.

Het is ook mogelijk om in een aparte kolom de huidige situatie als standaard in te voegen, met voor elk criterium als score een "S" (van standaard). Bij het scoren van de verschillende alternatieven, kun je - als het alternatief hetzelfde biedt als de standaard - als score een "S" toekennen.

 

 

Laatst aangepast op zondag, 31 december 2017 07:55  

Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside of them – a desire, a dream, a vision. They have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill, and the will. But the will must be stronger than the skill.

Muhammad Ali

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 399 gasten online
Artikelen

masaaki imai kaizen strategy improvement

Banner
Banner

feilbare denken kahneman

Ons feilbare denken
Thinking, fast and slow
Daniel Kahneman

Bij Bol.com | Managementboek | Amazon.nl

 

Lean boekentips

Banner