• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
GTD volgens David Allen
Gepubliceerd in Lifehacking
E-mail Afdrukken

Leuke aninmatie waarin GTD-uitvinder David Allen de essentie van GTD uitlegt.

Laatst aangepast op donderdag, 28 februari 2013 06:35  
Omdenken met Denis Waitley (2)
Gepubliceerd in Citaten: omdenken
E-mail Afdrukken

citaat

I had the blues because I had no shoes until upon the street, I met a man who had no feet.

Denis Waitley

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2013 20:10  
Prioriteiten volgens Jim Collins
Gepubliceerd in Citaten: omdenken
E-mail Afdrukken

citaat

If you have more than 3 priorities then you don't have any.

Jim Collins

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2013 20:09  
Agile Project Management (boekentip)
Gepubliceerd in Boeken over softwareontwikkeling
E-mail Afdrukken

agile project management jim highsmith

Agile Project Management
Creating Innovative Products
Jim Highsmith 

Bij Bol.com

Laatst aangepast op maandag, 25 februari 2013 08:33  
Constructief falen volgens Og Mandino
Gepubliceerd in Citaten: management
E-mail Afdrukken

citaat

Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough.

Og Mandino

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2013 20:09  
Constructief falen volgens Denis Waitley (5)
Gepubliceerd in Citaten: constructief falen
E-mail Afdrukken

citaat

Failure should be our teacher, not our undertaker. Failure is delay, not defeat. It is a temporary detour, not a dead end. Failure is something we can avoid only by saying nothing, doing nothing, and being nothing.

Denis Waitley

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2013 20:00  
Het beste pannenkoekenrecept
Gepubliceerd in Bluff Your Way Into
E-mail Afdrukken

pannenkoeken

Ter afsluiting van de vakantie van mijn drie dochters zoek ik naar de best practice voor de lekkerste pannenkoeken.

Tot-nu-toe gebruikte ik het recept uit het Haagse kookboek:

 

Eierpannekoekjes (pannekoekjes zonder gist; 10-15 stuks)

  • 200 g bloem

  • 1 of 2 eieren

  • 1/2 l melk

  • 4 g zout

  • 50 g boter

De bloem met 1 ei en 1,5 dl melk of met 2 eieren en 1 dl melk en zout tot een glad beslag roeren. Het beslag met de rest van de melk al roerende verdunnen. Een stukje boter in de flensjespan heet laten worden, zoveel beslag in de pan gieten dat de bodem met een flink laagje is bedekt en de pannekoekjes vlug bruin bakken. Ze keren als de onderkant bruin en de bovenkant droog is. Dan de tweede kant bakken.

 

Het recept resulteert in prima pannenkoeken, maar volgens mij moet het beter kunnen. Hieronder mijn poging uit een aantal bij elkaar gegoogelde recepten en tips, hét ultiem pannenkoeken-recept samen te stellen.

Allereerst een wetenswaardigheid als voorafje: het verschil tussen meel en bloem. Meel is een tot poeder gemalen graansoort of een ander zetmeel-rijk product, zoals boekweit. Het verschil tussen meel en bloem is dat bloem uitgezeefd meel is. Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel. Alle overige vezeltjes worden er na het malen uitgezeefd, waardoor er een wit graanpoeder overblijft. In meel zijn dus de tarwezemelen en tarwekiemen nog aanwezig, terwijl deze in bloem eruit gezeefd zijn. Bij tarwemeel zijn de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) er gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur is daardoor heel lichtbruin. Bij volkorenmeel is de gehele tarwekorrel vermalen. De kleur van 'volkorenmeel' is daardoor lichtbruin. Doordat het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel zich in de buitenste laag van de korrel bevindt, is volkorenmeel het meest rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakmeel toegevoegd.

Recept-technisch heb ik tot-nog-toe het volgende gevonden:

 

Ingrediënten

  • 200 gram tarwebloem

  • 100 gram boekweitmeel

  • 1 koffielepel bakpoeder

  • 4 eieren, scheid de eieren (het eigeel gaat door het beslag, het eiwit moet eerst worden stijg geklopt)

  • 6 dl volle melk

  • 1 scheut water, spa rood of bier (geeft gaatjes tijdens bakken en daardoor snellere garing van de pannenkoek)

  • 1 snufje zout

  • 1 zakje vanillesuiker (voor het vleugje zoet)

  • 1 scheutje zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

(01) Doe het meel en de bakpoeder in de beslagkom

(02) Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eierdooiers in

(03) Voeg de helft toe melk toe

(04) Meng met de garder het beslag vanuit het midden tot een glad beslag.

(05) Meng de rest van de melk door het beslag.

(06) Voeg de vanillesuiker en het zout toe

(07) Doe een scheutje olie bij het beslag

(08) Beslag 15 minuten laten rusten, liefst in de koelkast

(09) Klop vlak voor het bakken de eiwitten stijf en spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag

 

Ook de Keuringsdienst van Waarde, ging op zoek naar het geheim van een goede pannenkoek. Bekijk hier de uitzending.

Laatst aangepast op zaterdag, 06 januari 2018 07:47  
Haal meer uit uw ICT (boekentip)
Gepubliceerd in Boeken over informatiemanagement
E-mail Afdrukken

haal meer uit uw ict rob poels interventies

Haal meer uit uw ICT
Interventies die er toe doen
Rob Poels 

Bij Managementboek.nl of Bol.com


Laatst aangepast op vrijdag, 22 februari 2013 20:06  
Fair trade volgens Loesje
Gepubliceerd in Losse flodders
E-mail Afdrukken

unfair trade volgens Loesje

Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 14:51  
Kwaliteit volgens John Wooden
Gepubliceerd in Citaten: omdenken
E-mail Afdrukken

citaat

If you don't have time to do it right, when will you have time to do it over?

John Wooden

Laatst aangepast op zondag, 06 januari 2013 19:57  


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

 

The first problem for all of us, men and women, is not to learn, but to unlearn.

Gloria Steinem

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 106 gasten online
Artikelen

work in process limit wip jim benson

Banner
Banner

start with why simon sinek

Start with Why
How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action
Simon Sinek

Bij Managementboek

Lean boekentips

Banner